• Mobiel vriendelijke website

  juli 29, 2015
 • Google bevoordeelt mobile-friendly websites

  Op 21 april 2015 bracht Google een grote verandering aan in de zoekresutaten. Websites die "mobile-friendly" oftewel mobiel vriendelijk waren kregen een extra label :Voor mobiel
  Dit label betekent dat de website 'goedgekeurd' is voor de weergave op een smartphone of tablet.
  Natuurlijk krijgen alle sites bij website-vakantiehuis dit label.
  Een vervolgstap is dat Google de mobiel vriendelijke websites gaat bevoordelen in de zoekresultaten.
  Niet mobiel vriendelijke websites die voorheen goed scoorden in Google gaan merken dat de bezoekersaantallen gaan afnemen. Google gaat deze websites lager waarderen.
  En nu wordt het ineens interessant voor u als klant!

 • Een mobiele website?

  "We hebben een nieuwe Mobiele website voor jullie gemaakt" zegt Herman de Blijker in zijn televisieprogramma waarbij hij horeca ondernemingen uit een crisis helpt. De horeca ondernemer had een oude website die blijkbaar niet meer voldeed. Waarom is het belangrijk om een mobiele website te hebben en wat wordt er mee bedoeld? 

  U herkent dit beslist: u bekijkt een website op uw mobiele telefoon. U scrolt van links naar rechts om de inhoud te kunnen bekijken. Sommige onderdelen werken niet. De lettertjes zijn te klein. U zoomt in op het beeld. U raakt verdwaalt of geirriteerd. U sluit de website.

  De website die u bezocht was duidelijk NIET mobiel vriendelijk. Een groeiende ergernis onder smartphone gebruikers. Google gaat deze mobiel onvriendelijk websites benadelen ten gunste van mobiel vriendelijk websites.

 • Wanneer is een website mobiel vriendelijk?

  Google geeft het label Voor mobiel als uw website voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De tekst op de website moet leesbaar zijn zonder inzoemen
  • De inhoud van de website moet zich aanpassen aan het scherm van de gebruiker: scrollen van links naar rechts is niet nodig
  • De knopjes en hyperlinks staan ver genoeg uiteen zodat ze makkelijk met een vinger kunnen worden aangetikt
  • Er mag geen software worden gebruikt die niet gebruikelijk is op mobiele apparaten (bv.Flash filmpjes met allerlei animaties)

  Test HIER uit of uw huidige website mobiel vriendelijk is

 • Responsive websites bij website-vakantiehuis

  Een responsive website schaalt mee met het scherm waarop de gebruiker de site bekijkt. De website functioneert op een mobiele telefoon net zo goed als op een groot computerscherm. Al onze websites worden gebouwd met- en gehost bij NexusThemes. De NexusThemes zijn voledig responsive. U ziet dat de elementen waaruit de website is opgebouwd zich perfect aanpassen.